Friss topikok

  • jozsef: az a barátod ment ki meglátogatni, akinek tettél egy ígéretet? hogy ízlett? (2008.11.26. 22:21) ityeg
  • Péter: Egy percre laktam a botanikus kerttől :-) (2008.10.14. 23:42) Apu, apu! A kerékpárt is a gólya hozza?
  • Kornél: Alex 5 percre lakik a waterloo-i piramistól, legközelebb látogasd meg. (2008.10.11. 21:20) Eurotrip
  • rudanj: hát erről meséljen inkább az érintett... Csak vázolva a sztori: a finom belga sör és a jó parti az... (2008.10.06. 17:07) uborkaszezon
  • bbalint85: egyenesen ki is jutottunk volna..petyi neked meg üzenem: döggölj meg (2008.10.02. 18:32) iqteszt megfejtés és másegyebek

Első7

2008.09.23. 00:09 | zoltuz | 3 komment

Az első hetünk Leuvenben az adminisztrációval és a pénzköltéssel telt....

Hétfőn rögtön megrohamoztuk a University Hall-t (ami régebben gyapjúraktár volt), ahol mindenkiről készített az ügyintéző egy mosolygós 3 pixeles képet, leraboltuk az ingyen hűtőt, és az ingyen kekszet, majd futottunk a kettes busz után. Rövid séta keretében végignéztük a campus számunkra teljesen irreleváns épületeit, majd 10 perc késéssel estünk be az immár bekötött fejű Annuckhoz. Itt meghallgattuk, hogy végtelen modern adminisztráció ide vagy oda, csak egy hányás színű zöld papíron vehetjük fel a tárgyainkat és még akkor se fognak sehol se tudni a jelenlétünkről. A rövid, ám de holland hörgéssel átszőtt előadás után, kifoszottuk a minibárt. Újabb futás a busz után, és amit elértük egy rövid mosollyal tudatta velünk a buszvezető, hogy ez a busz nem a város kp. felé megy... így vadásztunk megy másikat. Ebédet Ahmedéknél töltöttük, ahol olcsó, ám de hasfájós kaját szolgáltak fel, szénsavas lipton ice tea-vel.

Kedd, olyan rég volt, hogy nem is tudom.... valszeg Ugandai Elénnél csináltuk bankszámlánkat, ha olvasná ezt a blogot: digipass-t azóta is várjuk!
UPDATE
: Ma (09.23) megjött a digi pass!


Szerda, ráorientálódtunk a helyi egyetemre, rövid helyettes rektori beszéd: veszélyben a világ, tessék tanulni, ez egy jó hely, 130 országból kb 10000 (kicsit későn volt poszt, 1000 ) Erasmus diák és tessék sört inni. Este Jackie Chan hasonmásverseny volt a Kína népi demokratikus köztársaság vagy 30 képviselőjével... Éjfélkor távoztunk, hogy Bölcsésznek kiadva magunkat belopózzunk egy másik helyre.... de mire odaértünk már ott is fellötték a pizsit, így Abdul bárjában vigasztalódtunk egy Belga nemzeti étel mellett (Sült krumpli).

Csütörtök, Praktikus előadások. Csupa hasznos info, ne szemeteljünk, ne lopjunk kerékpárt (hihi), ne pisiljünk senki kapualjába, és a joghurtos dobozt mindig a barna zsákba dobjuk...  Részt vettünk egy, hogyan csajozzunk Belgául kurzuson, de csak Wat studeer jij?-ig és a Ik studeer politieke wetenschappen-ig jutottunk... amúgy színvonalas és vicces volt. Du kipróbáltuk a Belga bürokráciát, mint ha csak otthon lettem volna, 4-re volt időpontom... 5 körül kerültem sorra, 50+-os nénik próbálják terelni az Ugandai,Kenyai, és Román munkavállalókat, akik a ház előtt éjszakáznak, csak, hogy megcsípjék a 90-es sorszámot (Többiek állítása szerint a számozás először lemegy 0-ra és utána megint vissza...kiérti ezt). Mint KuLeuven-es diák egy kárómintás pulcsijú lányhoz kerültem, akivel kedvesen elcsacsogtam...és kiállította számomra az örökre érvényes Belgiumi tartózkodási engedélyem....jeeeep! Este világra szóló party volt, szó szerint, mivel minden valamit is számító ország képviselő jelen volt... fél négyre be is huppantunk az ágyikónba, és ki se keltünk másnap 11-ig. Kissé zavaró volt, hogy a DJ szettje az kb 23 db  kései 80-as korai 90-es évek beli slágerből állt.

Péntek...ha emléxik rá valaki, kérem írjon... Szerintem végtelen kerékpárszerelést tartottunk és a helyi hipermárketet is megnéztünk, amit még egy szánalmasan kicsi tesco is simán ver, méretben. Egy dolog biztos, a minőségre nagyon adnak a belgák, a legalja cuccok is verik az otthoni közép márkákat...

Szombat, Brüzs,Brugge,Bruhhe. Kinek,hogy tetszik...képek magukért beszélnek, az árak is...

 

Származási hely: Leuven



Vasárnap Brüsszel, autómentes nap, (ellentétben az magyarral itt nem csak az Andrássy utat zárják le... konkrétan kivonul a belga hadsereg  és minden utat tankokkal állnak el - kis túlzással)

Származási hely: Leuven



A világ legunalmass városa cím mellé (amit már megkapott), megérdemli még a legmocskosabb várost címet is. Leuven után egy sokk volt, kiszálltunk a vonatból és egy szemét telepre érkeztünk, random teli szemeszsákok a parkok virágai között, minden ami nagyobb egy bolha fenéknél össze van firkálval... Egy szóval, nem éri meg. Egyetlen örömünk az Képregény múzeum volt, ahol megcsodálhattuk az összes Smurf-öt ,és persze Tintin valamint kutyáját Snowy-t!

Származási hely: Leuven







 

A bejegyzés trackback címe:

https://leuven.blog.hu/api/trackback/id/tr90676842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

domi 2008.09.24. 15:02:25

Szép helyeken voltatok... Ha már Brugge vagy Brűzs vagy mittomén: az In Bruges (Erőszakik) c. filmet megnéztétek már?:)

Bálint 2008.09.24. 19:04:58

nem, de láttuk a plakátját a csokimúzeumban.
jó film?

domi 2008.09.25. 10:18:26

elszállt angol film, de angolul mindenképp megéri megnézni.
süti beállítások módosítása