Friss topikok

  • jozsef: az a barátod ment ki meglátogatni, akinek tettél egy ígéretet? hogy ízlett? (2008.11.26. 22:21) ityeg
  • Péter: Egy percre laktam a botanikus kerttől :-) (2008.10.14. 23:42) Apu, apu! A kerékpárt is a gólya hozza?
  • Kornél: Alex 5 percre lakik a waterloo-i piramistól, legközelebb látogasd meg. (2008.10.11. 21:20) Eurotrip
  • rudanj: hát erről meséljen inkább az érintett... Csak vázolva a sztori: a finom belga sör és a jó parti az... (2008.10.06. 17:07) uborkaszezon
  • bbalint85: egyenesen ki is jutottunk volna..petyi neked meg üzenem: döggölj meg (2008.10.02. 18:32) iqteszt megfejtés és másegyebek

párizs

2008.10.31. 01:59 | rudanj | Szólj hozzá!

csak a lényeg, a többi úgyis fölösleges.

Első impressziók:

- vazz, itt minden ember néger. Hopp, arabok is vannak. 2 nap múlva: jéééé, itt egy fehérember...

- ezek a csigazabálók állat módjára közlekednek. Sávok nem léteznek, mindenki arra megy, amerre lát, nyomják mint a meszes. Szóval ezek őrültek.

- párizsban lehetetlen bárhova is odatalálnod, ha nincs nálad GPS. Mindazonáltal figyelj, hogy ha autópályán akarsz menni, akkor ne gyalogos módban legyen a cucc, mert az viccet szül.

- ne próbálj meg parkolni. Ha meg igen, akkor ne higyj annak, amit a neten találsz. 30 oldalnyi parkolóház-listával indultunk neki a városnak, hogy akkor az ideális helyre biggyesztjük a kocsit, az eredmény ~20%-os túlköltekezés ebben a szekcióban.

- ha jót akarsz enni, egyél Sandwich Grec-et frites-el, 5 júróért. Fincsi. Vagy egyél szendvicset, vagy vegyél egy nagy baguette-et, mert az is finom. És ne félj, a Moulin Rouge mellett 30 szexbolt közé mindig befér egy gyrosos.

- Király a metró, gumikerékkel suhan.

- a parkokban random kiállítások vannak, ami teljesen értelmetlen dolgok a parkba történő kibúrását jelenti (homokzsák, fűfej, ketrec, locsolócső, stb...)

- Londonnal ellentétben itt sehol sem lehet ingyen pisilni, szóval nehéz munkával kellett belógnunk egy fotókiállításra, hogy ott az alagsorban végre békét találjunk.

Sétálva a városban:

- a Louvre giganagy. Nagyon durván giganagy. Tuti őrült volt, aki építtette. Meg az is, aki telihordta múzeumtöltelékkel.

- a Diadalív is giganagy. A sanzelizé pedig igen komolyan néz ki, kéne egy otthonra is.

- minden templom kegyetlen jól néz ki, ha otthon egy ilyenünk is lenne, mindenki hátast dobna. A városban minden négyzetméteren találsz valamit, amit legalább 10 percig lehet nézni, olyan érdekes.

- a Sorbonne lehangolóan unalmas hely, semmi grandiózus épület, vagy valami, plusz minden ajtóban rendőr van.

- az Eiffel-torony nem rossz hely, csak akkora tömeg van rajta, hogy azt egyszerűen el sem lehet képzelni.

- ha király vagy, lealkudod a villogós ejfeltornyot 5 júróra a négereknél, akiket szó szerint kergetnek a rendőrök.

- ezzek a lúzerek nem beszélnek semmilyen nyelvet. Úgyhogy marad a makogás franciául, meg a régen tanult szavak előbányászása. Vagy Zoli mesés bábozó-képessége, amivel a gyűjtőjegy képességei felől érdeklődik egy nagy néger pénztárosnéninél (az állomás közönségének kifejezett örömére :) ).

- aki tud valamit (vagy csak keveri az ipari alpinizmust a graffitivel), annak már most ott az aláírása a Cluny-Sorbonne metrómegálló plafonján.

A végére 2 tanulságos sztori:

A pénzbedobós automatáról:

Eiffel-torony, gyalog másztunk a 2. szintre, onnan mennénk a 3.-ra (a tetejére), ha lenne jegyünk. Végtelen sor mindenütt, a kassza meg zárva, természetesen a földszinten nem lehetett előre jegyet venni a másodikról a harmadikra haladáshoz (ki érti ezt...). No oké, megvan, hogy hol kell venni: végtelen kicsi lyuk, amiben 30 néger nő nyomorog. Bedobom a pénzt közéjük, valamelyik visszadobja a jegyeket, szevasz, megyünk, nem is ismerjük egymást. De ami igazán izgi: a lyukban a 30 néger alatt eldugott automata nem fogadott el papírpénzt. Tehát ha azzal akartál fizetni (ami egy 5eurós jegy esetén elég gyorsan összejön), akkor előtte be kellett dobni a pénzt egy másik gépbe, ami felváltotta érmére, és utána az érméket egyenként bedobálni az eredeti masinába. Hülyék.

A hostelről:

Nagyon faja kis hostel, óóócsó, benn van a centrumban, királyság. Ám az izgi, hogy a fürdőszoba egyben van a szobával. Van egy látványkonyhát takaró ajtó, de az alul-felül réssel van ellátva, hogy biztosítsa a fürdőszoba szellőzését, sajna pont a szoba felé. Gondolhatod, micsoda élmény ezután hallgatni a többiek életművét, korgását-morgását. Nem is ragozom, élénk fantáziájúak előnyben :)))

Végső konklúzió:

hallgass a nagynénédre, mert párizs 1965 óta semmit sem változott, ami akkor a legjobb volt, az most is az...

(képek lesznek, ha lesz időnk válogatni-pofozgatni-feltölteni-stb.)

A bejegyzés trackback címe:

https://leuven.blog.hu/api/trackback/id/tr80741658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása