Friss topikok

  • jozsef: az a barátod ment ki meglátogatni, akinek tettél egy ígéretet? hogy ízlett? (2008.11.26. 22:21) ityeg
  • Péter: Egy percre laktam a botanikus kerttől :-) (2008.10.14. 23:42) Apu, apu! A kerékpárt is a gólya hozza?
  • Kornél: Alex 5 percre lakik a waterloo-i piramistól, legközelebb látogasd meg. (2008.10.11. 21:20) Eurotrip
  • rudanj: hát erről meséljen inkább az érintett... Csak vázolva a sztori: a finom belga sör és a jó parti az... (2008.10.06. 17:07) uborkaszezon
  • bbalint85: egyenesen ki is jutottunk volna..petyi neked meg üzenem: döggölj meg (2008.10.02. 18:32) iqteszt megfejtés és másegyebek

Ami a Multidiszciplináris kitekíntésről kimaradt...

2008.11.11. 14:33 | zoltuz | Szólj hozzá!

Mindnyájan hallottuk már a fent említett tárgy első jó néhány előadásán milyen is a CH. (Csodálatos környezet, szép a kert, jó a közösség, bla bla...)

Persze, azt mindig elfelejtik megemlíteni, hogy kik is a szomszédaink! Nos elérkezett az idő, hogy mindenki megtudja: A Bölcsész FAKbár!

 

#define fakbar: a fakbar egy olyan pub, ami egy adott KULeuvenes kar diákjai számára/részére/találkozására van létrehozva. Jó hangulat, könnyed esti sörözés - reggelig. Pl: mérökfakbar,orvosfakbar -negroízű sörrel. és természetesen bölcsész fakbar.

Nos, mint ahogy a pár hete bedobott meghívóból kiderült (Ha bulit csinálsz a szomszédokat is meg kell hívni, kedves belga szokás :)), ez év november havának 10. napján 40 éves a fakbár! Tehát rövid fejszámolás után kiderült, hogy a kollégium csak az első 12 évben volt csendes, azóta minden éjjel a 90%-os vizatartalmú Stella-tól lerészegült bölcsészek hangjától hangos. (mínusz péntek és szombat éjjel, mert akkor itt nincs élet...)

E-mailben kértek minket, hogy jelezzük jöttünket. Habozás nélkül válaszoltunk, már csak az elmúlt negyven év átmúltott éjszakáját megtorlásául is, főleg azok nevében akik ezeket az éveket az utca fronti szobákban töltötték! (Kiss János feeling rulez!)

Röviden a tervezett programról (google translate és dr. balázs tollából): 24 órás asztalon táncolás, 60 órás sörcsapolás, Öreg diák találkozó Végtelen zene, móka, dinóm-dánom.

Röviden a megvalósult programról: ma délelőtt már zárva volt a fakbar, szal tegnap du 2 kor indult asztalon táncolás max zártkörűen folyt a délelőtt folyamán. (Ami annyira nem is baj, tekintve, hogy kik táncoltak az asztalon.), Tényleg 60 órás sörcsapolás, a kérdés, hogy mennyi sört...elég sokat kellet sorba állni a sörért, ami CSAK 1 eur volt! (Otthon most mindeki jót nevet, 268 forintért egy pohár sör, mint jó vétel, ezek hülyék.) Viszont volt nosztalgia burger, ami fél eurért nyújtott kulináris élvezetet. Sajna a hatvanas években, még nem ette meg teljesen Belgiumot, az amerikai pop kultúra és még voltak flamand nyelvű zenekarok, sajna ezek számait nem igazán tudtunk énekelni, de még élvezni sem. Az öreg diákokon végig nézve kb. otthon éreztem magam, hisz ez a kis talpon álló a Moszkva téren, öreg barátaim keblemre!

Fél négy körül, vizes sörtől megrészegült hangon dics himnuszt üvöltő fiatalok hangjára hajtottam álomra fejem, talán már nem is tudnék nélkülük álomba szenderülni.

Boldog Születésnapot Bölcsészfakbár! További sikereket a következő 40 évre is!

U.i.: Ha leltárnál hiányozna pár söröspohár, tessék nyugodtan csengetni a szembelévőházba, ott van az összes!

A bejegyzés trackback címe:

https://leuven.blog.hu/api/trackback/id/tr95763429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása